Në 2020 qytetarët do të mund të bëjnë rivlerësim të banesave duke i sjellë ato në çmimin e tregut dhe duke përfituar ulje të tatimit nga 15 % në 2%.Edhe pse në paketë dhe në buxhet nuk ka detaje në lidhje me këtë nismë, iniciativa parashikohet të propozohet nga Kuvendi. Eksperët e vlerësojnë këtë nismë, ndërsa sugjerojnë që të rishikohet niveli 15%.

Qeveria ka vendosur që të bëjë sërish një rivlerësim të banesave, duke lehtësuar qytetarët nga pagesa e Tatimit mbi Fitimin 15% në momentin që shesin një pronë.

slider_1.jpg

 

Pas tërmeteve “tundet” qeveria, nuk regjistrohen pronat pa sigurim 10-vjeçar. Caktohen çmimet minimale për sigurimin e ndërtesave 100 euro prim për 100 mijë euro dëm

Ndërtimi, 24 projekte në dy muaj, Tirana me pallate, bregdeti me hotele e komplekse

Të paktën 24 projekte kanë kaluar në duart e Agjencisë Kombëtare të Mjedisit për të dhënë vendim lidhur me kërkesat që kanë paraqitur subjekte të ndryshëm për zbatimin e projekteve nga pallatet tek komplekset turistike.

Deri më datën 15 Shtator çdo qytetar që ka një pronë të tij duhet ta vetëdeklarojë atë në një pikat e ujësjellës kanalizimeve pasi taksa e pronës do të mblidhet tek fatura e ujit.  

Në çdo pikë të ujësjellësit qytetarët kanë të publikuar dokumentat që duhet të paraqesin si

FaLang translation system by Faboba

 +355 4 4809606 +355 672053361

Rruga Sami Frasheri, Prane selise se LSI, zona Bllok, Tirane.

Email: tiranarealestate@gmail.com; Skype: tirana.real.estate